Senseo problemen

senseo problemenDe meeste mensen met een Senseo koffieapparaat lopen zo nu en dan wel eens tegen de zogenaamde Senseo problemen aan. Gelukkig zijn de meeste problemen met de Senseo echter eenvoudig op te lossen.

Senseo problemen – te weinig water

Vrijwel het meest voorkomende Senseo probleem is dat de Senseo te weinig water geeft. Je wilt een kopje koffie zetten, maar eindigt met slechts een halfvol bakje koffie! Een oplossing voor je deze Senseo problemen is om de knop voor een kopje koffie nogmaals in te drukken, maar het probleem zit waarschijnlijk in een teveel aan kalkaanslag in het apparaat.

In kraanwater zit kalk, wat zich bij het gebruiken van het Senseo-apparaat afzet tegen de leidingen van het apparaat. Zit er teveel kalk in de leidingen? Dan stroomt het water er niet meer goed doorheen. Gelukkig is dit simpel op te lossen. In de winkel zijn er speciale Senseo-ontkalkingstabletten te koop. Wanneer je deze gebruikt, wordt je Senseo direct ontkalkt. Wie echter niet graag zoveel geld wilt uitgeven aan de ontkalkingstabletten, kan ook de volgende werkwijze proberen:

– Vul het waterreservoir met 1/3 azijn en 2/3 water.
– Spoel de volledige inhoud van het waterreservoir door het apparaat
– Spoel het apparaat vervolgens nog minstens 2 keer door met enkel water, voordat je er weer koffie mee zet.

Senseo problemen – verstopte pad-houder

Een ander veelvoorkomend probleem van de Senseo is een verstopping in de koffiepad-houder. Door de houder regelmatig te gebruiken, kan er koffie in achterblijven, dat ervoor zorgt dat de pad-houder verstopt raakt. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door de pad-houder na ieder gebruik even onder de kraan af te spoelen. Wanneer de houder toch verstopt raakt, kan deze door er heet water door heen te spoelen, weer makkelijk ontstopt worden. Of bekijk de verschillende speciale ontkalkers voor koffie apparaten en melkopschuimers

Andere Senseo problemen?

Heb jij andere problemen met je Senseo koffie-apparaat of heb je een andere oplossing voor een hierboven genoemd probleem? Deel het met ons door hieronder een reactie achter te laten!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 stemmen cast)
Senseo problemen, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Reacties:

 1. Yvonne Dings zegt:

  Hallo,

  Ik heb de senseo HD7853. Als ik het apparaat heb gebruikt en niet meteen uitzet dan begint het apparaat weer opnieuw koffie te zetten.
  Kunt u me helpen om dit probleem op te lossen?

  Gr Yvonne

 2. Ik heb een Senseo HD7853 met melkreservoir voor cappuccino. Al na 8 maanden (normaal gebruik apparaat, niet eens dagelijks) kwam er geen melk meer uit. Alleen veel gepruttel en een beetje stoom.
  Nergens kan ik terugvinden wat dit probleem kan zijn, wel kan ik vinden dat dit probleem vaker voorkomt. Het is toch belachelijk dat een bedrijf als Philips hier geen oplossing voor biedt?

  Graag reactie.

 3. Anneke van den Berg zegt:

  Ik heb een Senseo HD7853 Melkopschuimer bouwt wel druk op, maar geeft geen melk of melkschuim, de koffie loopt wèl door. Wie heeft een oplossing?

 4. Wij hebben een senseo HD 7850 , wanneer ik een van de melkopties wil gebruiken, knippert het middelste lampje, de beide andere lampjes branden niet m.a.w. kan geen kopje met melkoptie starten. Kies ik Zonder melkoptie, branden alle drie lampjes, dit werkt wel!
  Wie weet waar dit euvel aan kan liggen?
  alvast bedankt voor de reacties.

 5. Hallo ik heb een probleem met de melkopschuimer hij maakt herrie en geeft koude melk wat kan ik hieraan doen

 6. Ik heb een senseo HD7853 Cappuccino.
  Mijn probleem is dat als ik het aanzet het water gewoon opwarmt.
  Wil ik dan koffie zetten dan gaat de powerknop ineens 2 tot 3 keer sneller knipperen.
  Gaat daarna gewoon weer branden, maar het zet dus geen koffie.
  Nieuw reservoir, ook dat helpt niet.
  Wie weet hoe ik dit op kan lossen.
  Philips is bereikbaar per tel maar erg duur 90 c pm.

 7. Maria Koning zegt:

  Heb de melkopschuimer CA6500/60.De melk blijft koud en ik krijg bijna geen schuim, het blijft gewoon melk. Hoe kan dat?

 8. Hallo

  mijn Senseo geeft ” waterachtige koffie ” de smaak is echt niet lekker.
  dit is al een tijdje zo maar nu geeft hij ook vieze bruinachtige schuim.
  Heb hem al een paar keer ontkalkt maar ook het lichtje van de kalk blijft branden…
  De koffie is ook niet heet meer.
  Wat is er aan de hand en hoe los ik het op …
  alvast bedankt voor de reactie

 9. Als ik het waterreservoir heb bijgevuld en terug plaats, dan blijft het lampje knipperen en kan ik geen koffie zetten.
  na 3 a 4 keer het reservoir er terug uit te nemen en terug te plaatsen lukt het eindelijk.
  wat is er loos ?
  ben benieuwd naar de reacties ?

  • als je voor je voor je machiene staat probeer met een magneet aan de rechterkant aan het waterreservoir tot het lampje terug blijft branden

  • Ton van Leeuwen zegt:

   rechts onderin het reservoir zit een vlottertje, dat blijft onderin staan.
   In het vlottertje zit een magneet die verteld de senseo dat er water in het reservoir zit.
   Vlottertje na het vullen van het reservoir los slaan met de vingers

   Als de senseo recht voor je staat met de knopjes naar voren, rechts onderin op het reservoir slaan zodat het vlottertje weer naar boven schiet

 10. pieter engwirda zegt:

  Senseo HD7810. als stekker in stopcontact maar lampje brandt niet ook niet na indrukken aan knop. diverse keren aan knop indrukken of stekker uit stopcontact helpt niet. ik heb wel apparaat paar keer gebruikt met open deksel.‏ graag advies

 11. De nieuwe Senseo classic is erg gevoelig voor verstoppingen van houders
  per keer afspoelen

 12. Anneke Jonkman zegt:

  Ik heb een Senseo HD7830. Als het knopje indruk voor een kopje koffie, hoor ik een brommend geluid en er komt geen koffie in het kopje. Onder de machine loopt dan een “rivier” van water.
  Wat kan ik doen????

 13. ikheb een probleem met mijn rv Senseo het water gaat via pijpje terug naar de tank wat moet ik doen of wat is er mis mee graag een goede raad???

 14. mijn seseo geeft geen creme laag wat kan ik doen

 15. Hallo ik heb eigenlijk geen probleem met de 7853. Ben alleen het Calc Clean hulpstuk kwijt en het calc lampje is aan. Wie heeft er ééntje over voor mij?

Deel jouw ervaringen & vragen

*