Senseo apparaat ontkalken en schoonmaken

senseo ontkalkenNiet de leukste klus maar het is zeker belangrijk op je Senseo apparaat van tijd tot tijd eens goed te ontkalken. Je Senseo ontkalken zorgt ervoor dat het apparaat langer mee gaat. Daarnaast zal je koffie ook van betere kwaliteit blijven. Het Senseo apparaat geeft een melding na elke 500 koppen koffie. Raadzaam is het om voor het Senseo ontkalken ontkalkers te gebruiken op basis van citroenzuur. Deze zijn te koop in de webshops van Wehkamp of Bol.com. Bekijk hier het overzicht van ontkalkers.

Senseo ontkalken met citroenzuur

Er is nog wel eens wat discussie wat nu het beste middel is om je Senseo te ontkalken en schoon te maken. Senseo adviseert zelf Senseo ontkalkers op citroenbasis. Deze zijn te koop in de webshops van Wehkamp of Bol.com. Als alternatief kun je je Senseo ontkalken met gewoon citroensap uit het bekende gele flesje. Toch raden we de officiële ontkalkers aan. Deze werken toch net wat beter. Heb jij andere ervaringen? Laat het ons dan zeker weten en plaats je reactie onderaan dit artikel. Andere middelen zoals azijn kunnen je Senseo apparaat beschadigen of kalkresten achterlaten. Anders kunnen er kalkresten achterblijven in de machine. Hierdoor ontwikkelt de kalk zich sneller en kan de machine permanent en onherstelbaar worden beschadigd.

Je Senseo ontkalken doe je zo

  • Vul het waterreservoir met water
  • Plaats een grote bak 1200 ml onder het Senseo apparaat voor het water wat er straks doorheen zal gaan lopen.
  • Controleer of er een oude koffiepad in het apparaat zit. Een gebruikte pad kun je gebruiken als filter om te voorkomen dat het gaatje in de padhouder tijdens het ontkalken verstopt raakt door kalkresten.
  • Voeg 6 eetlepels citroensap toe aan het waterreservoir
  • Wanneer je tegelijk op de knopjes voor 1 & 2 kopjes drukt zal het apparaat gaat lopen en stopt wanneer het reservoir leeg is.
  • Raadzaam is voor het Senseo ontkalken om bovenstaande punten een aantal keer te herhalen. 2 keer is genoeg.
  • Als laatste stap kun je het Senseo apparaat nogmaals met water doorspoelen en je bent klaar voor een kopje koffie. Dat heb je wel verdiend.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (8 stemmen cast)
Senseo apparaat ontkalken en schoonmaken, 2.5 out of 5 based on 8 ratings

Deel jouw ervaringen & vragen

*