Melkopschuimer gebruikershandleiding

Hoe gebruik je een melkopschuimer?

Toch kan het geen kwaad om de verschillende stappen helder te hebben voordat je begint met het opschuimen van de melk. In onderstaande stappen wordt stap voor stap beschreven welke handelingen er gedaan moeten worden om tot dat perfecte melkschuim te komen.

1. Plaats de melkopschuimer op een horizontale, droge, stroeve ondergrond en in de buurt van een stopcontact. De melkopschuimer moet stevig staan. Anders is het mogelijk dat tijdens het functioneren de vloeistof overloopt.

2. Kijk altijd of er geen vreemde voorwerpen in de melkopschuimer ziten alvorens je het apparaat aan zet. Het klinkt logisch maar het komt vaker voor dan je denkt.

3. Schenk de gewenste hoeveelheid melk in de melkopschuimer. Je kunt magere melk of volle melk gebruiken. Voor het beste resultaat adviseren we om volle melk te gebruiken. Let op bij het vullen op de maximale markering aan de binnenzijde van de melkopschuimer. Bij het maken van melkschuim is relatief weinig melk nodig. Dit aangezien melkschuim een groter volume nodig heeft dan bij het verhitten van melk. Belangrijk: Nooit de kan te vol doen. De vloeistof kan overlopen en het elektrische gedeelte beschadigen.

Tip: Volume en kwaliteit van het schuim hangt af van de soort melk en hoeveelheid van de melk. Je verkrijgt het beste schuim indien je koude melk gebruikt. Vet arme melk (1% tot 2% vet) en volle melk zijn eveneens geschikt. Door een hoger vetaandeel van de melk verkrijgt U minder volume. Voor schuimkragen op koffie of desserts verkrijgt U met de Maximale hoeveelheid melk schuim voor 3-4 grote porties.

Tip: Indien je een smaakje aan de melkschuim wilt toevoegen dan kun je bijvoorbeeld wat suiker,siroop of likeur aan de melk toevoegen.

5.Voor je de melkopschuimer activeert, check altijd of de deksel goed is afgesloten.

6. Schakel het apparaat aan en laat het zijn werk doen. Even geduld :-).

7. Na het opschuimen of verwarmen (vaak na 70 seconden) schakelen veel apparaten automatisch af. Je kunt op ieder moment het verwarmen en opschuimen onderbreken door eenvoudig de uit knop in te drukken.

8.Wacht ca.70 seconden. Verwijder het deksel of open het. Giet de gewenste hoeveelheid hete melk op de koffie of andere drankspecialiteiten. Neem een lepel om de melkschuim tegen te houden.De melk is steeds heter als het melkschuim. Indien je de melk voor kinderen opschuimt, dan dien je even te wachten met serveren tot de melk iets is afgekoeld.

9.Schep de dikke schuim met de lepel uit het apparaat.

10. Maak de melkopschuimer na ieder gebruik schoon en spoel deze uit met schoon water. Geniet!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (17 stemmen cast)
Melkopschuimer gebruikershandleiding, 2.7 out of 5 based on 17 ratings

Reacties:

  1. monique zegt:

    ik moet hem nog gebruiken maar genieten doe ik zekers

  2. ik heb net een nieuwe Melkopschuimer, en heb hm gisteren voor t eerst gebruikt,…maar de opgeklopte melk “slaat dood”..in koffiekop.
    Wat kan ik hier aan doen???

Deel jouw ervaringen & vragen

*