Zelf een latte macchiato maken

hoe maak je latte macchiatoLatte macchiato maken! Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat valt erg mee. Het latte macchiato recept is eigenlijk erg simpel en zelf een latte macchiato maken is toch altijd net wat lekkerder dan een kant-en-klare kopen, of nog erger, met kokend water en een zakje latte macchiato maken…Dat kan natuurlijk veel beter! Volg onderstaand latte macchiato recept en je wilt nooit meer anders.

Latte macchiato recept

Latte macchiato is een koffiedrank, niet te verwarren met koffie verkeerd of caffè latte, die allebei weer net iets anders van samenstelling zijn. Een latte macchiato bestaat uit laagjes opgeschuimde melk en espresso. De latte macchiato staat bekend om de mooie laagjes en wordt daarom ook altijd in een hoog glas geserveerd. Een broertje van de latte macchiato is de caffè macchiato, waarbij bovenop de espresso minder melkschuim wordt toegevoegd.

Bereidingswijze latte macchiato maken

  • Allereerst dient er melk te worden opgeklopt. Neem hiervoor ongeveer de hoeveelheid van twee á drie espressokopjes.
  • Melk opschuimen gaat het best op de ‘ouderwetse’ manier: in een steelpannetje schenken en rustig aan verhitten terwijl je zacht klopt met een garde tot er genoeg schuim ontstaat.
  • Het schuim moet stevig en luchtig tegelijk zijn (niet te hard kloppen).
  • Schep het schuim, eventueel met wat vloeibare melk, voorzichtig in een hoog glas en zorg ervoor dat het glas bijna vol is.
  • Laat het schuim een klein beetje inzakken.
  • Zet één kopje goede espresso en giet het zodra het klaar is ringvormig in het glas met melkschuim. Het helpt dit via de achterkant van een lepel te doen. Bij rustig schenken zul je zien dat er mooie lagen ontstaan.
  • Je kunt de latte macchiato eventueel nog garneren met cacaopoeder. Geniet ervan!
  • En waar kun je je latte macchiato nou beter in serveren dan in een van de prachtige latte macchiato glazen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (26 stemmen cast)
Zelf een latte macchiato maken, 3.3 out of 5 based on 26 ratings

Deel jouw ervaringen & vragen

*