Ontkalken – geen leuk klusje – wel broodnodig!

ontkalkers-koffieapparaatEen kopje koffie gaat er bij de meeste mensen dagelijks wel in. Of dat nu thuis, op het werk, in een restaurant, onderweg of op visite is. In de snelle maatschappij waarin wij leven is er geen geduld meer om te wachten op ouderwetse pruttelkoffie. Koffie moet snel en gemakkelijk klaargemaakt worden en natuurlijk dan ook nog lekker zijn!

Er zijn genoeg factoren die een kopje koffie overheerlijk kunnen maken, zoals de perfect geoogste bonen, een romige schuimlaag, je favoriete koffiemerk en natuurlijk het koffiezetapparaat. Er zijn ook genoeg factoren die ervoor zorgen dat een kopje koffie niet te drinken is, één hele belangrijke daarvan is een vies koffiezetapparaat. Eigenlijk spreekt het voor zich, wat je vies maakt maak je ook weer schoon. Je kopje zet je na het koffieleuten in de vaatwasser en je haalt zo nu en dan een lapje over je koffiezetapparaat heen zodat deze weer blinkend op het aanrecht mag schitteren.

De binnenkant van het koffiezetapparaat wordt vaak vergeten. Door het mooie design van het moderne koffiezetapparaat vergeten we al gauw dat dit van binnen waarschijnlijk een stuk minder knap. En dat geldt helemaal na veelvuldig gebruik. Gelukkig is er naast al het mooie design ook gedacht aan praktische en innovatieve oplossingen: reinigers in verschillende vormen en maten voor jouw trouwe koffieschenker. We nemen er drie onder de loep:

Koffiebonenmaler reiniger:
Een speciale reiniger om koffieresten en oliën te verwijderen uit een koffiebonenmaler. Op een eenvoudige manier wordt de bonenmaler gereinigd, dit is een natuurlijk en veilig proces. Deze reiniger is verkrijgbaar in de vorm van tabletten.

Ontkalkingmiddel:
Dit vloeibare reinigingsmiddel zorgt ervoor dat het apparaat kalkvrij blijft. De vloeistof is niet agressief en is ook geschikt voor apparaten zoals de waterkoker. Dit product van het kwaliteitsmerk Solis zorgt voor een grondige reiniging.

Reinigingstabletten:
Solis heeft ook een reinigingsmiddel in de vorm van tabletten. Deze tabletten ontvetten en reinigen het apparaat. De tabletten zijn per 10 verpakt en zorgen voor een heerlijk kopje koffie met een verse smaak zoals koffie hoort te zijn.

Klik hier voor meer interessante koffieaccessoires en reinigings- en onderhoudssets.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 stemmen cast)
Ontkalken - geen leuk klusje - wel broodnodig!, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Reacties:

  1. Ontkalken is zeker nodig. Voor de echte lekkere koffie smaak is dit zeker aan te bevelen. Echter pas wel op met ontkalken. Ik had wat reinigingsmiddel gemorst op het keukenblad, dit vervolgens vergeten op te ruimen en op vakantie geweest. Je kan het wel raden natuurlijk; in het keukenblad allemaal kringen en vlekken. Bij http://composietkeukenblad.be een nieuwe besteld. Maar het blijft een vervelend feit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 stemmen cast)

Deel jouw ervaringen & vragen

*