Biologische koffie van Redbeans

redbeans-logo Waarom rommelen met wat de natuur perfect gemaakt heeft? Bij Redbeans kiezen ze voor biologische koffie, ingekocht volgens de voorwaarden vanFairtrade en verwerken de bonen klimaatneutraal. Doelstelling is om echt lekkere koffie te maken, die ook nog eens het meest duurzaam is. Alles wat vooraf gaat aan een pak koffie beïnvloedt de smaak. Daarom wordt de biologisch koffie van Redbeans biologisch geteeld. Ze gebruiken geen kunstmest, pesticiden of grote machines. Dat is niet alleen goed voor de biologische koffie, maar ook voor de omgeving.

De koffieplanten groeien in tropische tuinen rond de evenaar. Het liefst met een beetje schaduw van bomen. Zo kan de boon in alle rust tot wasdom komen. In zo’n gebied zijn er verschillende kleine boeren, die allemaal hun eigen stukje grond bewerken. Dat doen ze zonder kunstgrepen en chemische middelen. De boeren zorgen voor de tuinen en plukken de rijpe bessen met koffiebonen met de hand, want zo selecteer je de rijpe en dus beste bonen.

Daarna brengen zij ze naar een koffiecoöperatie, waar de bonen uit de bessen worden gewonnen en verpakt in balen, die naar Nederland verscheept worden. Biologische bonen kenmerken zich door een mooi ronde en milde smaak.

Ze kiezen uitsluitend voor Arabicabonen: alleen van topbonen kun je een topkoffie maken. Ze betalen de koffieboer een eerlijke prijs plus een toeslag. Ook dat zorgt er voor dat de boeren extra aandacht geven aan hun planten; en dat vind je uiteindelijk terug in je kopje.

Missie Redbeans biologische koffie

De missie van Redbeans is om iedereen aan lekkerdere koffie te helpen: thuis, in de horeca en op kantoor. Verse bonen, kwalitatieve en betaalbare espressomachines, service tot in de puntjes. Koffie kan zoveel lekkerder! Kijk voor meer informatie over biologische koffie en andere producten op Redbeans.nl

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (8 stemmen cast)
Biologische koffie van Redbeans, 3.6 out of 5 based on 8 ratings

Deel jouw ervaringen & vragen

*